Dierenartspraktijk Bastet

Een hart voor dieren EN voor mensen

02/309.62.43


Nieuwspagina

Voor je het weet is het zo ver, uw kat wordt een dagje ouder. Ook al ziet hij er nog goed uit, stellen we bij katten van 10 jaar en ouder vaak vast dat bepaalde organen beginnen af te takelen. De levenskwaliteit en -duur van uw kat komen hierdoor in het gedrang...


Zo lopen oudere katten een verhoogd risico op o.a.:

-Chronische nierziekte

-Artrose

-Diabetes

-Overactieve schildklier

-Te hoge bloeddruk

-…


Katten zijn meesters der vermomming en zullen hun ziekte zo veel en zo lang mogelijk voor u verborgen houden. Veel van deze ziektes zijn enkel in een vroeg stadium vast te stellen door een bloedonderzoek en/of een urineonderzoek. Door de diagnose vroeg in het ziekteproces vast te stellen, winnen we tijd en vermijdt u de onaangename verassing dat uw kat plots ernstig ziek wordt, intensieve zorgen vereist en nooit meer helemaal zijn oude zelve wordt... Met de nodige passende maatregelen kunnen we het ziekteproces vertragen en/of genezen en bieden we uw kat de beste kansen om zo lang mogelijk gezond te blijven. 


Als praktijk hechten wij er belang aan dat uw kat gezond ouder wordt! Om die reden hebben we een consult op maat van de oudere kat samengesteld. U kan reeds onze vragenlijst downloaden om de subtiele veranderingen, die vaak gepaard gaan met een mogelijk ziekteproces, te herkennen. Of kom gerust eens langs de prakijk voor meer uitleg hierover. Dan bepalen we samen wat uw kat precies nodig heeft om zo lang mogelijk van zijn gezonde oude dag te genieten.


Uw dierenarts


Vragenlijst detectie van subtiele symptomen bij uw senior kat


Katten meesters der vermomming